Ne bodi fikus

Če razumemo in smo sposobni prepoznati vzorce, ki so nas v preteklosti pripeljali do napačnih ali škodljivih odločitev, je to dobro. Osebnostna rast pomeni, da spoznavamo sebe, svoje slabe in dobre lastnosti. Pri tem vedno pride do poizkusa izboljšanja slabih in negativnih vzorcev delovanja. Nihče ni popoln in nihče ni idealen. Na ta način lažje vstopamo v svet, ko je potrebno sprejemamo razumske odločitve in gradimo in predvsem vzdržujemo odnose, pa najsi gre za poslovne ali popolnoma zasebne.

Nihče ni popoln in nihče ni idealen

Kaj pomeni sprejeti sebe. To pomeni uvideti se takšnega kot sem. Pomeni v največji možni meri prepoznati osebnostno zgodovino, vse dejavnike ki so nas izoblikovali od otroštva do danes in ki nas še oblikujejo. Prepoznati projekcije svojih staršev, njihove patološke vzorce, ki smo jih podedovali. Prepoznati projekcije družbe in sistema, ki nas je socializiral. In na koncu prepoznati projekcije, ki smo si jih sami zgradili o nas samih, na podlagi prej omenjenih projekcij.

Home - tax-people.com

Zakaj je pomembno prepoznati projekcije o nas, ki niso naše

Kaj to pomeni. Nekdo, ki je naredil kariero kot fizik znanstvenik, si morda celo življenje želi kmetovati. Namesto, da bi kmetoval in delal z rokami in med prsti čutil prhko zemljo, celo življenje dela za računalnikom, piše in riše zapletene enačbe, predava ljudem, ki največkrat tako kot on sam sovražijo fiziko ali pa jo sploh ne razumejo. Edini stik z zemljo je njegov fikus v premajhni in zatohli pisarni, pa še ta slabo raste in je ves ukrivljen in z rumenimi listi, – tudi on bi potreboval več zemlje, zraka … sonca.

Boštjan Trilar je na poslovni osebnostni poti spoznal, da mu poglabljanje vase pomaga poskušanje novih stvari, potovanja – obiskal je več kot 80 držav sveta, spoznavanje novih ljudi in drugih kultur, branje knjig, tehnike sproščanja, coaching in meditacija. S tem bolje razume svet in kako delujejo drug. Te prednosti lahko izkoristi v dobro delo tako v poslovnem kot zasebnem življenju.

 

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja