Časi se spreminjajo, ti pa še kar živiš v preteklosti!?

Moj dedek je faca v dobrem in slabem smislu. Ima finte, da večjih ne more imeti. V dobrem smislu je faca, ker se mu smejiš, ko take bolne kdaj govori, v slabem pa ker velikokrat nima prav, ampak za njega je to prav, čeprav mu vsi govorijo, da je to kar reče ali naredi, narobe.

Hja to pa je to, ko starejši nočejo mladih poslušat. Nekaj smo se pogovarjali namreč o čistilnih napravah, ker zanj so najboljše čistilne naprave tiste za katere on reče, morajo biti najdražje in tako naprej. Bolj mu človek eno trdi bolj on drugo trdi. Z njim prideš tako hitro v konflikt, ker živi še petdeset let za nami in sploh noče poslušati nobenega mnenja.

V Goriči vasi pri Ribnici so se začela dela pri izgradnji nove ...

In je včasih prav bolje biti tiho pa držati jezik za zobmi. Že ko smo pri sorodniku delali to napravo se je vtikoval v popolnoma vse, vse smo baje narobe delali in tako naprej. Z njim res ne bi mogla živeti. Rada ga imam in vse, saj je vendarle moj dedek, ampak nima pa nobenega posluha za to, da bi nekomu dal prav in rekel, ja res je, nimam prav.

Pa še trgovec mu je vse lepo razložil glede teh novejših čistilnih naprav in še njemu je takrat rekel, da nima prav, potem veste, da je res težko z njim. Ampak tako je. Nekateri so takšni, da ne gredo naprej, leta minevajo, časi se spreminjajo in s časom se spreminjajo tudi stvari, tehnologija. Upam samo to, da naše generacije v njegovih letih ne bodo tako težko prenosljive, hihi.

OŠ dr. Janeza Mencingerja BOHINJSKA BISTRICA . . .

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja