Jedilni stoli za vsako jedilnico

Jedilni stoli so eden izmed ključnih elementov v jedilnici. Udoben stol pomeni, da bomo z veseljem pojedli kosilo oziroma večerjo, se podružili s prijatelji oziroma z družinskimi člani. Poleg tega imajo stoli tudi izredno pomembno vlogo pri ustvarjanju podobe prostora. To je še posebej pomembno v sodobni arhitekturi, kjer so vsi bivalni prostori povezani, tako da se kuhinja, dnevna soba in jedilnica prelivajo. S tem je oprema jedilnice postala še bolj izpostavljna očem, torej je elegantna oprema še toliko bolj pomembna.

Na trgu je na voljo množica različnih vrst stolov, zato lahko prav vsak najde primeren model za svoj okus. Tradicionalno so najbolj popularni masivni stoli. Le-te so običajno izdelani iz bukovega lesa, ki je barvano v različne barve. Sedišče in naslon sta lahko tapicirana ali pa ne. Prednost takšne vrste kuhinjskih stolov je izredna trdnost in dolga življenska doba, slabost pa je nekoliko višja cena zaradi zahtevnosti izdelave ter pa visoka teža, saj so izdelani iz težkega materiala. Stoli nekoliko višjega cenovnega razreda so včasih izdelani tudi iz hrastovnega lesa ali drugih drevesnih vrst.

Rezultat iskanja slik za dining room

V zadnjih letih so popularni tudi stoli na masivnih nogah, ki imajo v celoti in v enem kosu tapiciran naslon in sedišče, običajno tudi iz hrbtne strani. Takšni stoli izgledajo zelo elegantno, zaradi nekoliko bolj preproste izdelave in cenejših materialov pa so tudi cenovno bolj ugodni. Popularni so tudi stoli skandinavskega izgleda, ki imajo običajno sedišče izdelano iz umetne mase, ki je lahko tapicirana ali pa ne, noge pa so običajno iz masivnega lesa.

Vse bolj pa v ospredje prihajajo tudi kovinski stoli. Le te imajo običajno ogrodje izdelano iz kromirane ali matirane kovine, sedišče pa je tapicirano v različne materiale, od umetnega usnja do različnih vrst tekstila. Prednost teh stolov je sodoben izgled, velika izbira različnih tipov in barv ter enostavne transport, saj se običajno dobavijo razstavljeni. Zaradi množične izdelave večinoma na Daljnem vzhodu so takšni stoli pogosto tudi izredno cenovno ugodni.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja