Toplotna črpalka podjetja Kronoterm velja za izredno okolju prijazno

Naša toplotna črpalka je na okoljskem srečanju v letih 2018 in 2019 prejela nagrado »okolju prijazna toplotna črpalka«

Toplotna črpalka podjetja Kronoterm je okolju prijazna. Leta 2019 je na Okoljskem srečanju prejela nagrado za okolju prijazen izdelek. Osrednja tematika srečanja je bila posvečena ravnanju z odpadki, ki pa dandanes niso več le to, temveč predstavljajo velik korak h čistejši bodočnosti kot pomemben vir surovin in energije. Odgovornost do narave se seveda ne omejuje le na naše fizične odpadke, velik vpliv ima tudi energijsko onesnaževanje. Vsaka odvečna porabljena energija predstavlja dodaten pritisk na okolje, še posebej če energija izhaja iz tako imenovanih umazanih virov energije – fosilnih goriv.

Toplotna črpalka pri ogrevanju skoraj ne posega v okolje, saj za ogrevanje odvzeme toploto, ki je v naravi že prisotna. Toplotna črpalka je izredno čist vir ogrevanja in hlajenja, saj ne oddaja emisij. Njena vsestranska namembnost omogoča odgovorno in učinkovito porabo energije tako v družinskem domu kot v industrijskem obratu. Uporaba toplotne črpalke v industrijskem obratu, kjer se proizvede ogromno odpadne toplote, lahko tako nudi okolju in denarnici prijazno ogrevanje drugih delov industrijskega obrata, poslovnih prostorov ali celo okoliškega naselja.

Toplotna črpalka Adapt-finalist Okoljskega srečanja 2019

Kronoterm se je z eno od energetsko najbolj učinkovitih toplotnih črpalk v Evropi – toplotno črpalko Adapt, uvrstil med finaliste za Okolju prijazen izdelek 2019.

Slika 1: Adapt toplotna črpalka

 

Dobri rezultati tudi na Okoljskem srečanju 2018

Na Okoljskem srečanju smo sodelovali tudi predlansko leto, ko smo si prislužili naziv Okolju prijazen izdelek 2018, ki ga je osvojila toplotna črpalka Krono Multi S. Kronotermova toplotna črpalka Krono Multi S je izredna vsestranska, saj ponuja možnost koriščenja različnih virov toplote – voda ali zemlja.  Njena ekološka inovativnost je v tem, da se preklapljanje izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša.  (»KLIK«)

Na Kronotermu že dolga leta skrbimo za varčno in energetsko učinkovito ogrevanje, ki mu je naše okolje hvaležno. Naša misija je, da se Kronotermova toplotna črpalka razširi v slovenskem prostoru in tako vzpostavi trajno rabo energije za boljši jutri.

VIDEO 1: Črpalka Krono Multi S

https://www.youtube.com/watch?v=Zb9vG2me2Po

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja