Uporaba verig za avto v snegu

Vožnja avtomobila v sneženih razmerah je nekaj čemur se večina voznikov raje izogne. Včasih pa nimamo izbire in se moramo podati na milost in nemilost narave. Pri tem je pomembno, da imamo s seboj primerno opremo. Snežne verige za avto so odličen dodatek za naše vozilo. Omogočajo nam boljši oprijem koles s poledenelo in zasneženo površino. Tako se lahko podamo na vožnjo v ekstremne zimske razmere v mesto ali podeželje.

Večji oprijem gum v težkem snegu

Verige lahko uporabljamo samo v sneženih razmerah. Temu je tako, saj so narejene, da naš avtomobil pridobi veliko večji oprijem, kot bi ga sicer imel.

Verige za avto pa so idealne za premagovanje zamrznjenih voznih površin

Snežne verige za avto

Res pa je, da verige za avto ne nudijo vedno večjega oprijema kot kvalitetne zimske gume. Uporablja se jih v izjemnih razmerah, ko navadne gume niso dovolj, da vozimo varno in zanesljivo v prometu.

Ledene cesta predstavljajo veliko nevarnost

Vožnja po zaledeneli cesti je eden izmed glavnih razlogov, da izgubimo nadzor nad vozilom. Temu je tako, saj gume v tem primeru hitro izgubijo oprijem, kar požene celo vozilo v nepredvidljivo smer.

Snežne verige za avto pa so idealne za premagovanje zamrznjenih voznih površin. Verige imajo dovolj moči, da se oprimejo v samo strukturo leda in zagotovijo uspešen prenos moči z motorja na kolesa brez drsenja.

Speljevanje ovinkov je lažje z verigami za avto

Poledenele ceste predstavljajo veliko ovir za vse voznike. To je še predvsem opazno v ovinkih, saj je tam največja možnost, da vozilo uide iz nadzora. Z verigami pa lahko veliko bolj samozavestno zapeljemo v ovinke vseh velikosti. Tako se bo naš avtomobil veliko bolj držal ceste in posledično bil tudi bolj stabilen, ko bomo naredili zavoj. Res je, da je vožnja po snegu in ledu veliko bolj počasna, vendar bo s primernimi verigami tudi veliko bolj varna.

Počasnejša in bolj varna vožnja

Slabost vožnje z verigami za avto je ta, da moramo voziti veliko počasneje, kot bi drugače. Temu je tako, saj smo z namestitvijo dodatne varnostne opreme na kolesa spremenili geometrijo vozila. Obenem pa obstaja še vedno nevarnost zdrsavanja koles, zato so priporočene bolj zmerne hitrosti vse do 50 km/h.

Res pa je, da verige niso priporočljive za vožnjo v vseh sneženih pogojih. Mišljene so za razmere, kjer so ceste dolgo časa popolnoma zasnežene. Zimske gume so za večino voznikov dovolj, vendar ko zapade res veliko snega, bodo morda nujno potrebne verige. Kakovostno dodatno opremo za osebna vozila, kot je: tepihi za avto, strešni nosilci, pokrovi platišč, … lahko najdemo na spletni strani www.withcar.si. Na spletni strani lahko zasledimo korita za prtljažnike, pokrivala, verige, platišče in drugo opremo, ki jo potrebuje vsak resen voznik.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja