Delo od doma je lahko pravi čar

Ni ga lepšega kot pa delo od doma, če smo slučajno v tem poslu. Jaz sem se izobraževala prvo na srednji ekonomski, nato pa sem šla dalje na fakulteto isto v tej smeri in sem pristala v takšnem poslu, da lahko sedaj delam sama doma. Ne rečem, so slabosti in so prednosti kot pri vsaki službi, vendar, če se imaš pod kontrolo, da znaš sam vedeti kdaj je čas da greš kam, da narediš kaj, v glavnem, da se znaš kontrolirati, si pravilno čas razporediti, potem je delo od doma res pravi čar, saj si tudi lahko več časa s svojimi živalcami, če jih imaš, pa z otroci, pa ne tako da se prav ukvarjaš z njimi, ker ko se dela se dela, ampak tudi živali recimo v mojem primeru, ker imam dva kužka in tri mucke, se one bolje počutijo, imajo občutek, da sem veliko z njimi, čeprav si žal velikokrat ne morem vzeti časa, da bi se igrala z njimi, ker delo je potrebno narediti, ampak je boljši občutek, vsaj meni.

Rezultat iskanja slik za delo od doma

Drugače pa mucki tako kar veliko spijo, njim se mi zdi, da jim je prav vseeno za vse, kužka potrebujeta malce več mojega časa, saj je potrebno iti na sprehode, pa igranje, več nege in podobno. Sprva, ko sem začela tako delati sem imela velike težave, ker nisem imela sebe pod nadzorom, kar pomeni, da ker sem pač bila doma in če me je kdo poklical „pridi na pijačo“, sem si takoj vzela čas in potem veste kako je, to se zna zavleči in nič nisi prav naredil. Moreš si narediti meje do kot lahko, ker si na nek način v službi pa čeprav pri sebi doma.

Če že greš s kom na pijačo si zadaj da moreš biti v roku pol ure, največ ene ure nazaj doma in takšne finte. In potem čez čas, ko sem se navadila na takšno delo, da nisem več prav nekje 8 ur in tisto oddelam in je to to, potem je bilo vse mnogo lažje. Doma pač, v kolikor delaš zase žal ne delaš samo 8 ur, tega se je treba zavedati, ampak delo je pa bolj sproščeno, vsaj jaz tako mislim.

Vem pa da sedaj, če bi imela izbiro, da bi šla nazaj nekam v službo ne bi šla, ker sem se disciplinirala, vem koliko časa si lahko kdaj vzamem, kdaj moram kje biti, kdaj moram biti nazaj in vse, da naredim čez dan vse kar pač moram. Samo to je potrebno – samodisciplina!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja