Katera Kahles lovska oprema je najboljša izbira in zakaj?

Kahles lovska oprema je ena od vodilnih podjetij lovske opreme, ki se predvsem ponaša z zanesljivostjo svojih izdelkov, hkrati tudi z uporabnostjo in poleg mnogo drugih odličnih prednosti, je lovcem velikokrat močno v pomoč. Najverjetneje se lovci ne bi odpravili na lov brez ustrezne opreme.

Tako poznamo različne Kahles daljnoglede:

Tikka T3 Tactical

Ko gre za natančnost strela, je Tikka T3 Tactical v svojem razredu. Prosto plavajoča cev je izdelana iz krom-molibdenovega jekla v postopku hladnega kovanja s strani Sakovih vrhunskih strokovnjakov. Površine zaklepa in cevi so prekrite z mat zaščitno plastjo mangan-fosfata. Konec cevi ima navoj, ki omogoča montažo glušnika.

Kahles lovska oprema je ena od vodilnih podjetij lovske opreme, ki se predvsem ponaša z zanesljivostjo svojih izdelkov, hkrati tudi z uporabnostjo

Sodobna ključavnica ima dva zapaha s kotom odpiranja 70 stopinj za hitro in zanesljivo servisiranje. Prekrit je s teflonskim antirefleksnim premazom. Dvopoložna varnostna naprava za ročajem ključavnice blokira ključavnico in sprožilec. Sprožilni mehanizem nima pospeševalnika, ima pa gladko nastavitev sile sprožilca. Snemljiva škatlasta enovrstna nabojnika je tiha pri delovanju, vzdržljiva in izdelana iz plastike. Standardni nabojniki so lahko 5 ali 6 nabojev, odvisno od kalibra.

Držalo je izdelano iz črne plastike, ojačane s steklenimi vlakni. 

Tikka T3

Cev:  Ena največjih prednosti Tikka so cevi, ki so v katalogu serijske izbire med najbolj trpežnimi in natančnimi na svetu. Cev Tikki T3 je izdelana iz krom-molibdenovega jekla po metodi hladnega kovanja. Lahka, a trpežna – izdelana iz orehovega lesa ali plastike, ojačane s steklenimi vlakni. Natančno izdelana, na oprijemu, “ribja luska” doda udobje in omogoča bolj varen oprijem. Vse T3 imajo vrhove in so zaključene z gumijasto blazinico, ki absorbira odboj orožja.
Tikka T3 je klasičen repetitor z vrtljivo drsno ključavnico, opremljen z dvema trdnima vijakoma. Kot odpiranja ključavnice je 70 stopinj, kar omogoča enostavno montažo daljnogleda na nizko podlago. Ključavnica deluje tiho in gladko, brez upora, ergonomsko nameščen ročaj pa omogoča enostavno in udobno upravljanje.


Sprožilni mehanizem je lahko prisoten z ali brez pospeševalnika. Sprožilni modul ima možnost prilagajanja sile sprožilca v območju od 10 N do 20 N (približno 1 do 2 kg). Sila sprožilca je tovarniško nastavljena v območju 14,5-15 N. Ne pozabite, da mora te nastavitve spremeniti servis. Torej, kakovost, odlične uporabne vrednosti in hkrati cena so tisto, kar Kahles lovska oprema zagotavlja in, zaradi česar je kupcem še bolj prijazna.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja