Miele: Indukcijske kuhalne plošče

Indukcijske kuhalne plošče so zelo podobne klasičnim steklo-keramičnim ploščam za kuhanje. Razlikujejo se v načinu kuhanja, ki je pri indukcijskih ploščah edinstven in kot tak prinaša številne prednosti. Čisto vsa toplota pri kuhanju se usmeri v kuhanje. To pomeni, da se bo plošča segrela le minimalno, segrevala pa se bo ponev. Omogočajo nizko porabo energije in vse do petdeset odstotkov več moči za segrevanje. So najbolj učinkovit in varčen način kuhanja, pomembno pa je izbrati najboljšo. Tu nastopijo Miele indukcijske kuhalne plošče.

Ob poplavi indukcijskih plošč je potrebno ločevati glede na kakovost in funkcionalnost. Kot smo omenili, indukcijo krasi optimalen način kuhanja. Miele je to še nadgradil s funkcijo TempControl, ki vsakič doseže optimalne rezultate. Tako stopnje ne bo več potrebno uravnavati, saj se bo temperatura ves čas samodejno ohranjala. To omogoča udobje pri kuhanju in varnost. Ko pa že govorimo o varnosti, je Miele poskrbel tudi za to. Z varnostno funkcijo zapora vklopa se indukcijska kuhalna plošča avtomatsko izklopi, če na njej ni posode ali če se neobičajno dolgo segreva z isto stopnjo moči. Pri varnosti in uporabi bo pomagal tudi prikaz preostale toplote, ki pove, če se je že varno dotikati kuhalnega polja.

Ne le hrana, tudi kuhanje mora biti v užitek. Samo pri Miele je mogoče najti funkcijo Inteligentno prepoznavanje posode. Upravljalni elementi indukcijske kuhalne plošče se pojavijo tik ob posodi, vidni pa so le, če je posoda nameščena. V primeru premika posode ji bodo elementi sledili. S tem se izboljša tudi učinkovita raba energije, ki že sama po sebi krasi Miele indukcijske plošče. Samo premikanje pa bo povsem neslišno, saj oznake pod ploščami omogočajo odsotnost neprijetnih zvokov. Gladka površina je tudi sila enostavna za čistiti, ker pa gre za indukcijsko kuhalno ploščo, se polite reči na njej ne skuhajo oziroma poznajo.

Še več udobja nudijo funkcije Stop & Go, Recall, Timer in ohranjanje toplote temperature jedi. Funkcija Stop & Go pri Miele ploščah poskrbi za nastavljanje stopnje moči z enim samim pritiskom. Da se lahko kuhalno polje po določenem času samo izklopi, poskrbi Timer. Funkcija Recall pa bo nastavitve polja shranila za dodatnih 10 sekund, če bi se slučajno premislili. Celoten proces kuhanja pa pri Miele indukcijskih kuhalnih ploščah olajša še možnost ohranjanja toplote temperature jedi, ki bodo primerne za serviranje.

Indukcije kuhalne plošče predstavljajo veliko prednost pri kuhanju, z Miele indukcijskimi ploščami pa je vse skupaj še udobno, funkcionalno in dodatno varčno.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja