Ne počnite neumnosti na cesti!

Ko sem še delala v gostilni sem gledala, kako nekateri gredo kar pijani za volan, sem se kar križala. Sem skoraj vse poznala, ker sem delala na vasi, tam pa se tako vsi poznajo, pa preden so odšli iz gostilne sem jim lepo rekla, da naj ne hodijo za volan!

Pa me seveda niso poslušali. Seveda, ko so pijani so toliko bolj „pametni“, da jim kar škodi in mislijo, da vse zmorejo, da vse znajo. No in potem enkrat je en cel sklapan prišel v gostilno za vikend, ko sem delala in ga vprašam kaj mu je, ker je izgledal celi bogi, pa je rekel, da je dobil odvzem vozniške. Takrat pa sem mu lepo povedala nazaj kaj sem mu takrat rekla, pa se mi je smejal pa delal heroja, zdaj pa ima!

Po eni strani mu privoščim, da se mu je to zgodilo in to samo iz tega razloga, da se bo naučil iz tega nekaj in da bo tudi nasvete drugih poslušal, pa da bo videl, kako je ko imaš nekaj in potem izgubiš zaradi bedarije, po drugi strani pa mu spet ne privoščim, ker bo moral delati vse znova.

 

Pa niti ne vem, ko ti enkrat vzamejo vozniško, če sploh lahko greš takoj delati izpit, meni se zdi da ne, nisem pa prepričana v to, če je to tako. Upam, da se bo iz tega kaj naučil, in da več ne bo delal nepotrebnih napak.

Kajti, če bi takrat mene poslušal bi sedaj še vedno imel izpit, ampak kaj ko me ni poslušal!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja